FW 4.8 same ggz issue as in FW 4.7

Discussion related to the Garmin GPSMAP 66s/st GPSr
User avatar
gpsrchive
Site Admin
Posts: 1378
Joined: Fri Jan 20, 2017 11:29 pm

Re: FW 4.8 same ggz issue as in FW 4.7

Post by gpsrchive »

Excellent! Thank you!

As you say hopefully others will chime in also.

Will have to wait for Garmins response now...
User avatar
gpsrchive
Site Admin
Posts: 1378
Joined: Fri Jan 20, 2017 11:29 pm

Re: FW 4.8 same ggz issue as in FW 4.7

Post by gpsrchive »

Excellent! Thank you!

As you say hopefully others will chime in also.

Will have to wait for Garmins response now...
User avatar
gpsrchive
Site Admin
Posts: 1378
Joined: Fri Jan 20, 2017 11:29 pm

Re: FW 4.8 same ggz issue as in FW 4.7

Post by gpsrchive »

Excellent! Thank you!

We have also reproduced this behavior with our GPSMAP 66s v480. The 'Lost Satellite Reception' warning also appeared after some time.

Also reproduced with a GPSMAP 66sr v270.

Posted as Bug #95 in GPSrChive > GPSMAP 66 > Common Issues.

As you say hopefully others will chime in also.

Will have to wait for Garmin to respond now...
sammyB
Posts: 23
Joined: Fri Feb 01, 2019 4:31 pm

Re: FW 4.8 same ggz issue as in FW 4.7

Post by sammyB »

gpsrchive wrote: Sat Oct 03, 2020 8:19 pm What about a GPX with 100 or 4000 caches? Is it only GGZ?
Hej, i have the same experience here as described above. it was in 4.70 and in 4.80. But i only use the gpx file with 1000 caches.
searchjaunt
Posts: 52
Joined: Fri May 10, 2019 8:18 am

Re: FW 4.8 same ggz issue as in FW 4.7

Post by searchjaunt »

Isn't it about time that the loading of large ggz is fixed in general for the 66?
It takes ages to load and looks freezed if one didn't know.

It occurs to me that it needs to clear the database - which seems to need a very long to time to do so - and load the new ggz.
I've been experimenting with deleting manually the db first and then boot the device, which worked fine for 4.7 but it's not clear if it still works for the 4.8

The large ggz isn't to blame since it loads normally on my old 64 which should be a device with lower specs.
Last edited by searchjaunt on Sun Oct 04, 2020 8:00 am, edited 1 time in total.
sammyB
Posts: 23
Joined: Fri Feb 01, 2019 4:31 pm

Re: FW 4.8 same ggz issue as in FW 4.7

Post by sammyB »

i also saw that the *Garmin Device .xml* no longer exists in the directorie after using the proximitie alert.
UglyTim
Posts: 9
Joined: Fri Sep 18, 2020 7:36 pm

Re: FW 4.8 same ggz issue as in FW 4.7

Post by UglyTim »

Just tested something: You can actually use the proximity alert, as long as you switch it off before powering down, the device will boot just fine.
User avatar
gpsrchive
Site Admin
Posts: 1378
Joined: Fri Jan 20, 2017 11:29 pm

Re: FW 4.8 same ggz issue as in FW 4.7

Post by gpsrchive »

A potential work around for the time being, but we know this feature worked properly in a previous firmware, so hopefully Garmin gets this ironed out very soon....
User avatar
beedaddy
Posts: 25
Joined: Thu Sep 05, 2019 11:58 am
Location: Germany

Re: FW 4.8 same ggz issue as in FW 4.7

Post by beedaddy »

I can confirm the problem with the new proximity alert feature with geocaching live (no .ggz, no .gpx).
User avatar
gpsrchive
Site Admin
Posts: 1378
Joined: Fri Jan 20, 2017 11:29 pm

Re: FW 4.8 same ggz issue as in FW 4.7

Post by gpsrchive »

Thank you beedaddy!
Post Reply

Return to “GPSMAP 66s/st”